Mayweather schort pensioen op voor McGregor

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather heeft zijn pensioen even opgeschort. De veertigjarige Mayweather, een van de beste en meest succesvolle boksers ooit, kondigde zaterdag aan dat hij weer de ring in gaat. ‘Money’, zoals de bijnaam van de boksmiljardair luidt, wil het opnemen tegen de Ierse kooivechter Conor McGregor.

,,Ik wil geen gehuil meer horen over geld. Teken die papieren en laten we in juni vechten”, riep Mayweather met de van hem bekende bravoure in een boodschap aan McGregor. De Ier daagde Mayweather eind vorig jaar uit, nadat hij er als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts.

De Amerikaan bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd. Mayweather bleef als profbokser in 49 partijen ongeslagen. Hij won ze allemaal, waaronder het bijzonder lucratieve ‘Gevecht van de Eeuw’ in mei 2015 tegen de Filipijn Manny Pacquiao. De gefortuneerde Amerikaan sloeg zijn tegenstanders 26 keer knock-out.

Bron: nieuws.nl/feed