Geblesseerde Murray moet Miami overslaan

Tennisser Andy Murray heeft zich zaterdag afgemeld voor het masterstoernooi van Miami. De nummer één van de wereld kampt met een blessure aan zijn rechterelleboog. ,,Het spijt me voor de fans, Miami is een van mijn favoriete toernooien”, zei Murray in een korte verklaring. ,,Ik ga me nu klaarmaken voor het gravelseizoen.”

De 29-jarige Schot werd vorige week in Indian Wells al in de tweede ronde uitgeschakeld. Murray liet zich verrassen door de Canadese qualifier Vasek Pospisil. Meevaller voor de aanvoerder van de wereldranglijst is dat hij deze weken weinig punten heeft te verdedigen. Murray werd vorig jaar zowel in Indian Wells als in Miami al vroeg uitgeschakeld.

Novak Djokovic, zijn eerste belager op de wereldranglijst, verliest wel de nodige punten. De Serviër strandde als titelverdediger in Indian Wells in de vierde ronde. Het gerucht gaat dat ook Djokovic momenteel met een elleboogblessure kampt en zich daardoor mogelijk moet afmelden voor Miami. Hij won het masterstoernooi in Florida al zes keer, waarvan de laatste drie jaar. Murray zegevierde in 2009 en 2013 in Miami.

Na dat Amerikaanse hardcourttoernooi begint het gravelseizoen, met Roland Garros als hoogtepunt.

Bron: nieuws.nl/feed