Volgende week open dag bij koorschool Drenthe: “je stem als instrument”

Foto:

Veel jongeren en kinderen bespelen een instrument, maar wist je dat je stem ook een instrument is? Eentje die je altijd bij je hebt, en dat is super handig.

Tijdens de open dag kunnen kinderen en jongeren ervaren hoe het is om je stem te gebruiken als instrument. Artistiek leider Arian van der Mark gaat met jullie aan de slag met: hoe kun je het beste ademen als je zingt? Welke lichaamshouding past daar het beste bij en hoe is de stand van je mond tijdens het zingen? En hoe zorg je ervoor dat je goed te verstaan bent als je zingt?

Verder zal er die dag informatie gegeven worden over de opleiding Algemene Muzikale Vorming. Alle leden van de Koorschool worden individueel geschoold in het lezen van noten, de ritmes in de muziekstukken en het vinden van de noten op je eigen stem. Hierdoor leert elke zanger(es) om een lied van bladmuziek te zingen. Dat is heel handig, want dan kun je ook meezingen met professionele orkesten en koren.

De muziek die ze binnen de Koorschool zingen kan in verschillende talen zijn, zoals Engels, Duits, Latijn. Natuurlijk hoef je deze taal niet zelf te spreken: zij helpen je bij het uitspreken van de woorden.

Kinderen, jongeren (en hun ouders) zijn op zaterdag 4 juni van harte welkom bij de open dag van Koorschool Drenthe. Je kunt tussen 10.00 en 16.00 uur langskomen wanneer het jou uitkomt. Neem ongeveer een uur de tijd voor de informatie en deel te nemen aan de workshop: “je stem als instrument”.

Locatie: Talmastraat 101 in Assen. Deelname is gratis. Meer informatie over de Koorschool is te vinden op www.koorschooldrenthe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen