Extra geld voor Asser ondernemers

Foto: Redactie

B en W van Assen stellen de raad voor 1 miljoen euro uit te trekken voor de uitvoering van de Herstelagenda Economie en Werk. Het geld is bedoeld om ondernemers die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis met een samenhangend pakket aan maatregelen een steun in de rug te geven. Hoewel het college zich eerst richt op het stimuleren van de lokale economie, is het beschikbare budget ook bestemd voor de sport- en cultuursector.

“We zien dat ondernemers zwaar lijden onder de coronacrisis. Natuurlijk konden en kunnen zij een beroep doen op allerlei landelijke regelingen. Wij willen daar bovenop iets extra’s doen om binnen onze mogelijkheden de economie te stimuleren”, zegt wethouder Mirjam Pauwels namens het college. Zo wil het college nog meer dan voorheen lokaal en regionaal inkopen. Daar waar mogelijk worden vergunningsaanvragen nog sneller behandeld. En om het bezoek aan Assen te stimuleren, is budget beschikbaar voor promotie en marketing van de stad en wordt samen met ondernemers gekeken naar actiedagen waarbij het parkeren in de stad extra aantrekkelijk wordt gemaakt. Verder willen B en W de inrichting van winterterrassen voor de komende jaren mogelijk maken.

Het college heeft extra aandacht voor individuele ondernemers die het zwaar hebben. Per ondernemer wordt een pakket samengesteld, dat kan variëren van uitstel van betaling, meerjarige betalingsregelingen, kwijtschelding van schulden tot een overbruggingskrediet. Niet elke ondernemer zal deze ondersteuning nodig hebben en daarom willen B en W dit op verzoek van en in samenspraak met ondernemers doen. Daarbij is ook een rol weggelegd voor Werkplein Drentsche Aa en de GKB.

De Herstelagenda wordt 10 en 17 juni behandeld en vastgesteld door de gemeenteraad.

 

SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen