Nieuw bedrijf in TechHub Assen

Foto: Gemeente Assen

Het bedrijf MA-IT gaat zich vestigen in de TechHub Assen en actief samenwerken met studenten en docenten en partners van de TechHub. Het bedrijf heeft in totaal ruim 70 medewerkers en vestigingen in Deventer, Son, Gorinchem en Almere.

Het bedrijf helpt bedrijven en organisaties bij het uitvoeren van projecten op het gebied van engineering, industriële automatisering of kantoorautomatisering. MA-IT wil, met de locatie in de TechHub Assen, de positie in het Noorden verstevigen. Oud-Hanzestudent Marco Kolhoop is aangesteld als vestigingsmanager.

Aram Malas, directeur van MA-IT | MyAutomation en Peta de Vries, dean van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen tekenden dinsdag in de TechHub Assen een samenwerkingsovereenkomst (foto).

Summerschool
De samenwerking tussen MA-IT en de Hanzehogeschool Groningen vindt zowel plaats op het gebied van onderwijs als daarbuiten. Zo geeft MA-IT input op het curriculum, leveren ze een bijdrage aan de minor Industrial Automation en verzorgen ze sollicitatietrainingen voor studenten Elektrotechniek. Verder organiseren ze samen bijvoorbeeld een jaarlijkse Summerschool op het gebied van Industriële Automatisering en slaan ze de handen ineen voor de ontwikkeling van Experience Centers, met inzet van docenten, lectoren en studenten.

Innovatief klimaat
Volgens programmamanager Jan de Morrée is deze samenwerking een goed voorbeeld van de samenwerkingen waar de TechHub naar streeft. “Door onderwijs van verschillend niveau en ondernemers dichter bij elkaar te brengen, sorteren we voor op de arbeidsmarkt van morgen en dragen we op die manier bij aan een sterk innovatief klimaat in Assen en omgeving.” Binnen TechHub Assen is nog ruimte voor innovatieve ondernemers om zich te vestigen en samen te werken in het innovatienetwerk. “Elke dinsdagochtend is er om 10.00 uur koffie, beneden in onze hal. Iedereen is welkom!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen