Jongeren stemmen op ideeën voor Assen

Foto: De Redactie

Jongeren tussen de 12 en 27 jaar uit Assen kunnen sinds zondag 31 maart tot 15 april stemmen op ideeën voor Assen. Deze ideeën zijn ingediend door jongeren. Ze doen dit via de Parta-app. Via deze app wordt het geld dat beschikbaar is op een eerlijke manier verdeeld.

De Parta-app is te downloaden via de App- en Playstore. Om te kunnen stemmen, moeten jongeren een unieke code invullen die ze begin februari via de post hebben ontvangen, meldt de gemeente. Als ze de code kwijt zijn, kunnen ze mailen naar [email protected]. Tijdens het slotevent op 19 april wordt bekend gemaakt welke ideeën geld krijgen. De ideeën die geen geld krijgen, worden niet weggegooid. Samen met andere organisaties kijken we of deze ideeën alsnog gerealiseerd kunnen worden.

Ideeën van jongeren

Het evenement op 19 april is een afsluiting van de campagne ‘Top idee? Kom ermee!’ die begin februari in gemeente Assen van start is gegaan. De komende drie jaren stelt de gemeente 100.000 euro per jaar beschikbaar voor ideeën van jongeren. Of het nou op het gebied van sport, cultuur of ontmoeten is: alle ideeën waren welkom! Er zijn de afgelopen weken heel wat leuke en uiteenlopende ideeën binnengekomen in de app. Op 1 maart was er een ideeënfestival waar de jongeren hun ideeën voorlegden aan experts. Samen brainstormden ze over hun plannen en zetten ze de puntjes op de i.

Nieuwsgierig naar alle ingediende ideeën? Deze kunt u vinden op www.assen.nl/topidee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen