Nieuwe 4 Mijl wijkroutes in Assen

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Grasmat

Vijf nieuwe 4 Mijl wijkroutes zijn vrijdag geopend in Assen. Vier wethouders openden de routes in de wijken Lariks, Assen-Oost, Baggelhuizen, Pittelo en Kloosterveen. “Met in totaal zes bewegwijzerde 4 Mijl routes – in Marsdijk was al een wijkroute – zijn wij uniek in Nederland”, aldus de gemeente Assen.

De officiële opening startte in het Anne Frank Park in Marsdijk. Vier hardlopers van een loopgroep vertrokken daar richting de startpunten in Lariks, Assen-Oost, Baggelhuizen en Pittelo. Vervolgens opende wethouder Bert Jan ten Oever de route in Lariks en wethouder Albert Smit de route in Assen-Oost. Wethouders Martin Rasker en Cor Staal gaven het startsignaal in Baggelhuizen en Pittelo. Daarna werden twee lopers opgewacht in Kloosterveen door Bert Jan ten Oever, Albert Smit en gedeputeerde Yvonne Turenhout van de provincie Drenthe.

Niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars, skaters en andere sportievelingen kunnen plezier beleven aan de vijf nieuwe routes. Deze routes zijn te vinden in diverse wandel- en hardloopapps of op 4mijlvanassen.nl.

Zevende editie 4 Mijl van Assen

De wijkroutes zijn ideaal om te trainen voor de 4 Mijl van Assen, die op 21 september weer plaatsvindt. De online inschrijving van de zevende editie van het hardloopevent is inmiddels geopend. Aanmelden kan via de website 4mijlvanassen.nl/4mijl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen