Record aantal deelnemers Oktober Kindermaand Assen

Oktober Kindermaand - Garage TDI
Oktober Kindermaand - Garage TDI
Foto: Stichting Kunst & Cultuur

Aan Oktober Kindermaand Assen doen in totaal een record aantal deelnemers van achttien instellingen mee. In oktober mogen alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer gratis meedoen aan allerlei activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. In Assen kunnen kinderen bijvoorbeeld muziekinstrumenten uitproberen, een lichtgevende toverstaf maken en zingen in een koor.

Gratis theaterlessen en voorstellingen

Jonge theaterliefhebbers zijn van harte welkom bij De Nieuwe Kolk voor een speciale kinderboekenweekvoorstelling. Jeugdtheater Garage TDI organiseert een theatermiddag en bij Leshuis van het Noorden zijn gratis theater- en musicallessen te volgen. Ook Podium Zuidhaege organiseert allerlei gratis voorstellingen en workshops waar iedereen tot 13 jaar van harte welkom is.

Muziek en dans

Op het gebied van muziek en dans valt er ook genoeg te ontdekken. Zowel Jan Postema Dansstudio, Klankrijk Drenthe, Koorschool Drenthe, Malu Dance Company en Podium Zuidhaege bieden dans- en muziekworkshops. Bij Scoutinggroep De Zwervers wordt een kampvuur gemaakt. Uit de Knoop Kinderyoga en Kinderpraktijk Vlinder bieden yogaworkshops. En jeugdcircus Bombari brengt de gloednieuwe show Tijd kwijt?!

Knutselen

Kinderen die graag met hun handen bezig zijn kunnen in het Bommel en Tompoesmuseum knutselen. In De Nieuwe Kolk leren kinderen hoe je foto’s kunt maken volgens de blauwdruk-techniek. En in het Drents Museum wordt geschilderd naar voorbeeld van de beroemde schilder Vincent van Gogh. In het Duurzaamheidscentrum tot slot kunnen lekkere snacks voor vogels gemaakt worden voor in de eigen tuin of op het balkon.

Jaarlijks evenement

Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een gebarentolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Oktober Kindermaand is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur en de provincie Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen