Eerste keer winst voor dames van Visser Assen/Sudosa-Desto Dames 1 in A-poule

Afgelopen zaterdag won Visser Assen/Sudosa-Desto met 1-3 van Djopzz Zwolle Topvolleybal in de A-poule. Het was alweer de vierde wedstrijd.

De setstanden waren 20-25, 17-25, 25-23 en 26-28) stond alweer de vierde wedstrijd van de A-poule op het programma. In de thuiswedstrijd verloren de meiden uit Assen met een 2-3 nederlaag. “Het was daarom hoog tijd voor revanche én op een eerste overwinning in de A-poule”.

De starting seven van Visser Assen/Sudosa-Desto Dames 1 waren: Maureen van der Woude, Eline Mosselaar, Manon Torenbeek, Kirsten Wessels, Paula Boonstra, Danique Aardema en Danique Hamming. De eerste set kwamen beide teams goed uit de startblokken, maar halverwege lukte het de ploeg uit Assen een gaatje te slaan (13-17). Het lukte de dames om deze voorsprong niet meer weg te geven en de eerste set werd gewonnen door Visser Assen/SudosaDesto Dames 1 (20-25).

Ook de tweede set had een vergelijkbaar spelverloop. Tot 16-16 ging het gelijk op, maar ook nu lukte het de Assenaren om bij de dames van Zwolle weg te lopen. De set werd overtuigend gewonnen met 17-25.

Djoppz Zwolle Topvolleybal Dames 1 gaf zich niet zomaar gewonnen. Het team begon wat meer te wisselen en het begon meer te lopen. Dit keer was het de ploeg uit Zwolle dat een gaatje wist te slaan halverwege de derde set (17-13). Deze voorsprong hield het team goed vast tot 23-19, maar de dames uit Assen gaven niet op en via 23-21 en 24-23 kwam het team goed terug. De Zwollenaren beslisten deze set met een slimme tactische bal.

Al vroeg in de vierde set liep de ploeg uit Assen uit (8-13). Tot 14-18 werd deze voorsprong goed doorgezet, maar toen schakelde Zwolle door naar een hogere versnelling. Het team kwam terug tot 18-18. Beide ploegen werkten hard voor elke putn. Uiteindelijk lukte het Zwolle het eerste setpoint te bereiken (24-23). Maar de ploeg uit Assen gaf zichniet zomaar gewonnen. Het eerste setpoint werd weggewerkt. Toch kwam het team van Zwolle opnieuw op setpoint; het lukte het de Assenaren setwinst voor Zwolle opnieuw te voorkomen.

Het eerste matchpoint voor Visser Assen/Sudosa-Desto Dames 1 wist Zwolle vervolgens weg te werken. Daarna waren het opnieuw de Zwollenaren die kans hadden om de wedstrijd tot een vijfsetter te trekken, maar ook dit keer lukte het ze niet. Het tweede matchpoint voor de dames uit Assen (inmiddels 26-27) werd gelukkig goed benut en met 26-28 werd de set gewonnen en daarmee ook de wedstrijd. “De eerste keer winst voor de dames uit Assen in de A-poule was binnen!”, aldus Sudosa-Desto.

Aankomend weekend is het weer tijd voor een Super Saterday (en tevens de laatste)! Dan nemen de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto Dame 1 het op tegen Friso Sneek Dames 1. Het belooft een mooie wedstrijd te worden in de thuishal van de Assenaren. De wedstrijd start om 20.00 uur in sporthal Olympus in Assen.