Drenthe Beweegt Samen dagelijks te zien op RTV Drenthe

Drenthe Beweegt Samen.
Drenthe Beweegt Samen.
Foto: Meppel Archief

Bij RTV Drenthe start dinsdag 2 april een nieuwe reeks dagelijkse uitzendingen onder de noemer Drenthe Beweegt Samen. Op de door-de-weekse dagen tussen 10.00 en 10.15 uur wordt bewogen met al die mensen, die thuis zitten. De lessen worden geleid door ervaren opgeleide beweegdocenten.

In de afgelopen periode werden nieuwe uitzendingen opgenomen. ‘We zullen komend jaar meer opnames maken. Op deze wijze hebben we voldoende om de komende jaren actief te zijn op RTV Drenthe. Iedere dag heeft een ander thema, zoals valpreventie, eenzaamheid, buiten bewegen, fit en gezond ouder worden en lokaal aanbod’, aldus Drenthe beweegt.

De beweegdocenten, die normaal voor de groepen staan, staan nu voor de camera’s. Het grootste deel is actief, maar wel op verschillende niveaus. Daarnaast worden er tips gedeeld over hoe mensen actief kunnen blijven gedurende de dag. Alle uitzendingen zijn ook terug te kijken bij Uitzending gemist van RTV Drenthe en op het YouTube kanaal van Drenthe beweegt. Zoek hierbij op: Drenthe Beweegt communicatie.

400 Beweeggroepen

Er zijn normaal gesproken 400 beweeggroepen door heel Drenthe. Een uurtje in de week actief zijn, is belangrijk. Vanwege de beweging, vanwege het dagritme en vanwege de kop koffie die na de tijd samen gedronken wordt. ‘Misschien lijkt het u ook leuk om aan te sluiten bij een beweeggroep na het zien van Drenthe Beweegt Samen. Neem dan vooral contact met ons op via [email protected] of bekijk onze website voor meer informatie: www.sportdrenthe.nl 

Drenthe Beweegt Samen is een samenwerking van een aantal partijen, nl. SportDrenthe, Drenthe beweegt, RTV Drenthe, Media Atelier, Dokter Drenthe en wordt mogelijk gemaakt door de provincie en alle gemeenten in de provincie Drenthe. Het programma dat in Coronatijd nog Drenthe beweegt binnen heette, heet nu bewust Drenthe Beweegt Samen. We hopen dat iedereen meegaat in de beweging. De inwoners thuis of met andere mensen, maar het inschakelen van de tv om 10.00 uur ’s ochtends kan ook een heel goed advies zijn van huisarts of fysiotherapeut.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen