Guur lenteweer komende week met veel regen en wind

Foto: Redactie

De komende week wordt het guur lenteweer. Door een wind uit het noordwesten wordt het aanzienlijk kouder en talrijke buien trekken over het land.

Tijdens buien maandag komen zware windstoten voor, van 75 kilometer tot 90 kilometer. De maxima komen uit tussen de 9 en 12 graden, maar voor het gevoel daalt de temperatuur tot enkele graden boven het vriespunt. Het KNMI waarschuwt maandag met code geel voor zware windstoten met kans op hagel en onweer.

Ook de rest van de week komt de temperatuur niet meer boven de 10 graden. In de nachten is er mogelijk kans op nachtvoorst. Het is fris met minima net boven het vriespunt. Ook trekken volgens Weeronline flink wat buien over het land.

Dinsdag regent het veel in de ochtend, in de middag wordt het droger in het noorden. Ook staat er nog een stevige wind. Woensdag zien we meer de zon en valt een enkele bui.

Ook daarna wordt het voorlopig geen lenteweer. Tot en met het weekend waait de wind uit het noorden. Daardoor blijft het koud lenteweer en is het in de nachten net boven nul.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen