Half uur gratis parkeren voor click & collect

Foto: Redactie

De gemeente Assen stelt kortingskaarten van een half uur voor de parkeergarages beschikbaar aan ondernemers met click & collect. Ook winkeliers die gaan werken met een reserveringssysteem voor klantbezoek in de
winkel en horeca met een afhaalfunctie komen voor de kortingskaarten in aanmerking. Op deze wijze wil de gemeente ondernemers helpen en ondersteunen.

Ondernemers kunnen klanten een kortingskaart geven op het moment dat zij eerder bestelde producten komen ophalen. Nu het kabinet heeft aangekondigd dat bezoek aan winkels op afspraak volgende week ook mogelijk wordt, komen winkeliers die hier gebruik van maken eveneens voor de kortingskaarten in aanmerking evenals horeca met een afhaalfunctie.

Ondernemers kunnen de kortingskaarten aanvragen bij het parkeerbureau ([email protected]). Ze worden dan binnen een dag verstrekt.

B en W geven hiermee uitvoering aan een motie die donderdagavond door de gemeenteraad werd aangenomen. Strekking van die motie was om klanten van winkels met het click & collect systeem een half uur gratis parkeren aan te bieden. Het college heeft ook gekeken naar mogelijkheden om het eerste half uur van parkeren op straat gratis aan te bieden, maar daar zitten te veel haken en ogen aan. Bovendien kan het niet op korte termijn worden gerealiseerd.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen