Mexicaans dodenfeest in Assen

Foto:

Assen viert komende dinsdag de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Dit vanwege de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum van de Mexicaanse kunstenares en icoon Frida Kahlo.

Er komt dinsdag een feestelijke optocht met muziek, dans en theater trekt tussen 16.30 en 17.30 uur door de binnenstad. De route start bij DNK en eindigt op de Brink in Assen. Hier zijn de opvallende herdenkingsaltaren met vrolijke schedels en skeletten van de leerlingen van scholengemeenschap CS Vincent van Gogh te zien. Deelnemen aan de parade? Dat kan! Kom op 2 november om 16.00 uur naar de ingang van DNK en trek je meest kleurrijke Día de Muertos-outfit aan.

Doden geëerd
In Mexico is de dag van de doden, Día de Muertos, een feestelijke aangelegenheid. De doden worden op deze dag, dinsdag 2 november, geëerd en het leven wordt gevierd. Vanwege de belangrijke rol van de Mexicaanse cultuur in het werk en het leven van Frida Kahlo organiseert het Drents Museum in samenwerking met de culturele partners en Vaart in Assen deze parade.

Familieweekend Drents Museum
In het weekend voorafgaand aan de parade, 30 en 31 oktober, organiseert het Drents Museum een familieweekend dat geheel in het teken staat van deze herdenkingsdag met muziek, dans, spannende verhalen, familielezingen en verschillende workshops.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen