Cultuurzaam: nieuwe organisatie voor cultuuronderwijs in Drenthe

Foto:

ICO, Stichting Kunst & Cultuur en CultuurKLIK (voorheen onderdeel van Scala Centrum voor de Kunsten) zijn bestuurlijk gefuseerd. De samenwerking is per 1 januari 2022 ingegaan onder de naam Cultuurzaam.

Daarmee willen ze het cultuuronderwijs in Drenthe verder verbeteren. Ook gaan de organisaties zich gezamenlijk inzetten voor talentontwikkeling in de provincie en de koppeling van cultuur aan het sociaal domein.

Wytze de Vries en Marieke Vegt (foto) zijn de nieuwe bestuurders van stichting Cultuurzaam. Volgens de beide directeuren moeten jongeren in Drenthe hun talenten op alle kunstdisciplines kunnen doorontwikkelen. Het liefst in de eigen omgeving. Zij gaan zich daarvoor inzetten. Daarnaast gaat de nieuwe directie zich inspannen om de drempels voor cultuurdeelname weg te nemen door een verbinding te maken tussen het culturele en sociale domein. “Denk aan ‘cultuur op recept’ waar kunstenaars zorgcentra of ziekenhuizen bezoeken om mensen met kunst te verrassen of de inzet van muziek om jongeren in een wijk te verbinden.”

Voor het werkveld verandert er niets. Alle activiteiten van ICO, Stichting Kunst & Cultuur en CultuurKLIK worden uitgevoerd onder de bekende naam van de genoemde organisaties met dezelfde vaste contactpersonen. ‘De verschillende locaties blijven bestaan. Scholen zullen merken dat de kennis van de adviseurs toeneemt doordat in de samenwerking de lokale, provinciale en landelijke kennis en ervaring beter gebundeld wordt. De kwaliteit van de dienstverlening neemt hierdoor toe.’

Bron en foto: K&C.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen