Twee weken geen rechtstreekse treinen tussen Groningen en Zwolle vanaf donderdag

Foto: Redactie

Door werkzaamheden aan het spoor bij Hoogeveen rijden vanaf donderdag 8 tot en met 21 juni geen treinen tussen Meppel en Assen. Treinreizigers die tussen Groningen en Zwolle reizen, worden geadviseerd te reizen via Leeuwarden. NS zet extra treinen in tijdens de spits tussen Zwolle en Leeuwarden.

Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen rijden er bussen. Ook rijden er snelbussen tussen Zwolle en Assen.

De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de spoorboog van Hoogeveen. Het spoor ligt in een bocht en daarom moeten treinen daar nu afremmen tot 80 kilometer per uur. Door verlegging van het spoor kunnen treinen straks op snelheid blijven rijden wat zorgt voor een kortere reistijd voor Intercity’s tussen Zwolle en Groningen en de Sprinter van Groningen naar Zwolle.

Vorig jaar werd gestard met deze werkzaamheden aan het project Spoorboog Hoogeveen. Als gevolg van materiaaltekort door corona en de oorlog in Oekraïne moesten de werkzaamheden toen uitgesteld worden. De werkzaamheden worden nu in deze periode afgerond.

Extra maatregelen voor reizigers

Tijdens de werkzaamheden vorig jaar was er overlast voor reizigers door een tekort aan bussen. Daarom zijn er dit jaar extra maatregelen genomen door NS en Arriva om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden rijden er van maandag tot en met donderdag in de spits extra Intercity’s tussen Zwolle en Leeuwarden. Tussen Leeuwarden en Groningen zet Arriva extra lange treinen in.

Inchecken

Reizigers die via Leeuwarden tussen Groningen en Zwolle reizen, hoeven in Leeuwarden niet uit te checken bij NS en in te checken bij Arriva. Reizigers die een van de tussengelegen stations tussen Leeuwarden en Groningen als eindbestemming hebben, moeten op station Leeuwarden wel uitchecken bij NS en inchecken bij Arriva.

Een aantal Arriva-treinritten worden opgeheven buiten de spitsuren omdat door de werkzaamheden ook goederentreinen rijden via Leeuwarden naar Groningen.

Het advies is voor vertrek de reisplanner te checken en rekening te houden met een extra reistijd tot 45 minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen