Kids Zomervermaak Festival in Assen begint zaterdag

jul 05 , 11:20 Nieuws
schminken pxherecom
Het Kids Zomervermaak Festival barst zaterdag 6 juli weer los. Acht weken lang staan pleinen vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Van groot tot klein en voor jong en oud.
Op zes pleinen worden elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur gratis activiteiten aangeboden. Dit betreft het Ceresplein (Creatiefplein), Koopmansplein (Themaplein), Pomppleintje / Gedempte Singel (Bouwplein) en de Brink (Sportplein). Daarnaast is er het Muziekplein bij de Markt en nieuw dit jaar het Theaterplein bij de Kop van de Vaart.
Elke dag heeft een eigen thema met een uniek programma. Zo is er een Schuimpartydag, Dierendag, Animatiedag, een Mega Springkussen Festival en nog veel meer. In de stad staan dan activiteiten zoals een meet & greet met animatiefiguren, een dierenshow, springkussens spelletjes en muziek- of knutselworkshops.
De Bouwdag van het festival voor kids is op woensdag 24 juli. Op deze dag kunnen kinderen een bouwdiploma halen met bijvoorbeeld straatleggen of op de foto gaan met een echte vrachtwagen. Tijdens het Mega Springkussen Festival op 10 augustus staan de pleinen vol met springkussens en stormbanen. En op de laatste dag van het Kids Zomervermaak wordt Bartjes Verjaardag gevierd als afsluiter van het festival. Bij dit echt Drentse feestje kunnen kinderen meedoen aan oud-Hollandse spellen en de mini Ambachtsmarkt bezocht worden.
Kijk voor het hele programma op ditisassen.nl