Woning drie maanden gesloten na vondst harddrugs

jul 05 , 13:15 Nieuws
politiebureau hoofdkantoor assen
Een woning aan de Pelikaanstraat in Assen is door de gemeente voor drie maanden gesloten. In de woning heeft de politie een handelshoeveelheid harddrugs en goederen die wijzen op handel in verdovende middelen aangetroffen.

Veiligheid

De woning is gesloten door het Damoclesbeleid toe te passen. Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een pand sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of als er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn. Deze maatregel kan naast de strafrechtelijke procedure van de politie en het Openbaar Ministerie worden opgelegd.
Burgemeester Marco Out: “De aanwezigheid van harddrugs tast het woon- en leefklimaat in de buurt ernstig aan. Ook heeft het een aanzuigende werking op criminele activiteiten wat kan leiden tot onveilige situaties en verstoring van de openbare orde. Door het sluiten van de woning voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling, overlast en gevaar af.”

Melden

Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand of woning zit? Of heeft u het vermoeden dat er sprake is van de handel in drugs? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.