Nieuwe inrichting winkelstraat Weiersloop gestart

Foto: Google Maps

De nieuwe inrichting van de Weiersloop is begonnen. Afgelopen maandag werd begonnen met de nieuwe indeling van de straat, meldt de gemeente.

De voorbereidende werkzaamheden zijn klaar. Het aanpakken van de Weiersloop is onderdeel van de Binnenstadvisie.

Met de vernieuwingen van de straat worden onder meer de verlichting aangepakt en meer ruimte gemaakt voor groen. Ook wordt de toegankelijkheid verbeterd.

Sfeer en beleving

De Weiersloop is de eerste van de zes winkelstraten die rondom het Koopmansplein een nieuwe uitstraling krijgen. Ook de Kruisstraat, de Marktstraat, de Oudestraat en het oostelijk deel van de Gedempte Singel worden aangepakt. In de ontwerpen is volop ruimte voor groene plekken om elkaar te ontmoeten. Het sluit ook aan bij de sfeer en beleving van de nieuwe inrichtging van het Koopmansplein.

Aanpak

De aanpak van de Marktstraat en de Kruisstraat volgen in de loop dit jaar. Het werk aan de Oude Molenstraat, de Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel beginnen volgend jaar.

De gemeente stelt voor de herinrichting bijna vijf miljoen euro beschikbaar.

Bij de herinrichting houdt de gemeente rekening met klimaatverandering. Er komt extra ruimte op en onder de straat voor het opvangen van water bij piekbuien en er komt extra groen voor verkoeling in de zomer om hittestress tegen te gaan. Ook wordt bij het planten van bomen en planten rekening gehouden met de soorten die in Drenthe voorkomen. Door verschillende soorten te planten worden vogels en insecten geholpen aan schuilplekken en voedsel. Zo krijgt de biodiversiteit een impuls en ontstaat bovendien een verbinding tussen de binnenstad en het Asserbos, landgoed Overcingel en de Drentsche Aa.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op assen.nl/winkelstraten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen