Koninklijke onderscheiding voor zwembegeleidster Sportclub Bartje

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Anje Rutgers uit Assen werd vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding voor haar werk binnen Sportclub Bartje uit handen van locoburgemeester Marin Rasker.

Al 23 jaar begeleidt mevrouw Rutgers wekelijks zwemmers van Sportclub Bartje. Zowel in als buiten het zwembad steekt ze de helpende hand toe. Daarnaast is ze ook al ruim 20 jaar actief als vrijwilligster bij Van Boeijen.

Sportclub Bartje

Mevrouw Anje Rutgers is een grote steun en toeverlaat binnen Sportclub Bartje. Deze organisatie maakt het al 65 jaar mogelijk dat mensen met een fysieke beperking kunnen sporten. De hulp van vrijwilligers is daarbij onontbeerlijk. Anje Rutgers biedt die hulp op meerdere fronten. Zo bedient ze de tillift om mensen in en uit het zwembad te helpen, is actief binnen de vereniging. Daarnaast is ze ook al meer dan 20 jaar de vaste zwembegeleidster van een bewoonster van Van Boeijen. Deze bewoonster haalt en brengt ze wekelijks.

Van Boeijen

De band tussen beide dames is sterk en dat heeft er toe geleid dat Anje Rutgers ook al meer dan 20 jaar actief is als vrijwilligster bij Van Boeijen. Eens per week kookt ze een lekkere maaltijd voor de woongroep en ook assisteert ze bij verschillende activiteiten buitenshuis. Het team van Van Boeijen verwoordde de waardering als volgt: “Elke bewoner zou je een Anje gunnen om naast je te staan”, aldus de gemeente.

Aqua ‘68

Mevrouw Rutgers kreeg de onderscheiding aan het begin van een bijzondere bijeenkomst van Sportclub Bartje, die een samenwerking aangegaan met Aqua ’68 die het zwemmen en waterbasketbal toekomstperspectief biedt. wethouder Martin Rasker lanceerde de nieuwe website van Aqua ’68 .

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen