Bijvoeren dieren kinderboerderijen en Hertenkamp niet nodig

Foto: Redactie

Ondanks dat de winter soms een uitdagende tijd is voor dieren, die buiten leven roept de gemeente Assen op om de dieren niet te voeren.

“De dieren in de Stadsboerderij in het Asserbos krijgen bijvoorbeeld uitgebalanceerd voedsel, afgestemd op hun behoeften per seizoen. Alles wat ze extra krijgen van bezoekers is teveel”, aldus de gemeente. De dieren krijgen bijvoorbeeld regelmatig brood of fruit toegestopt. Helaas is dit niet goed voor ze. Door het extra voedsel worden de dieren te dik en krijgen last van bijvoorbeeld buikpijn en suikerziekte”. Dit geldt voor bijna alle dieren die rondlopen in Assen. Bijvoorbeeld in de kinderboerderijen, de herten in het Hertenkamp en de eenden in de vijvers in Assen.

De dieren worden in de winter wanneer dit nodig is bijgevoerd met geschikt voer. “Wij vragen u dan ook vriendelijk de dieren niet te voeren”, aldus de gemeente. Mensen die brood of GFT-afval over hebben kunnen dit wel inleveren bij de Stadsboerderij. De medewerkers zorgen ervoor dat de varkens er gedoseerd van kunnen smullen”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen