NK Tegelwippen 2024 is begonnen

Foto: NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is weer van start gegaan. Ook dit jaar gaat Assen weer de strijd aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen tijdens het NK Tegelwippen van 21 maart tot en met 31 oktober 2024.

Vorig jaar werden er in Assen al 4.149 tegels vervangen door groen. Dit jaar is het doel voor een nog groener Assen, meldt de gemeente. Zo zorgen we samen voor een groene, diervriendelijke stad met verkoeling in de zomer en plekken voor wateropvang.

Meedoen

Meld je verwijderde tegels of verharding aan via www.nk-tegelwippen.nl, deze worden dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van Assen. Het enige wat je nodig hebt is een foto van de situatie ‘voor’ en ‘na’ en het aantal verwijderde tegels, of verwijderde oppervlakte verharding in m2. Aanmelden kan tussen 21 maart en 31 oktober 2024.

Je kan je ingeleverde tegels gratis inleveren bij Bork Recycling Assen na aanmelding via het aanmeldformulier op de website van het Duurzaamheidscentrum Assen.

Win een cadeaubon voor inheemse planten of zaden

Heb je tegels uit je tuin verwijderd en aangemeld op de landelijke website van het NK Tegelwippen, dan maak je kans op een cadeaubon ter waarde van 20 euro voor inheemse planten of zaden. Iedere maand worden nieuwe prijswinnaars geloot.

Kijk voor de spelregels en het aanvraagformulier op de website van het Duurzaamheidscentrum Assen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen