Informatiebijeenkomst Nationaal Programma Ruimte voor Defensie

jun 28 , 11:30 Gemeente
bonte wever
Op woensdag 3 juli organiseert Defensie een informatiebijeenkomst over de behoefte aan ruimte voor verschillende activiteiten in Drenthe.
"De veiligheidssituatie in de wereld is veranderd. Hierdoor wordt er meer van onze Nederlandse krijgsmacht gevraagd", aldus de gemeente Assen. Er is meer ruimte nodig om te oefenen, voor infrastructuur, munitieopslag en nieuwe of aangepaste vergunningen.
Defensie onderzoekt in gemeente Assen of er mogelijkheden zijn voor het uitbreiden van het oefengebied op het grondgebied van Midden-Drenthe. Ook wordt onderzocht of de realisatie van een oefendorp mogelijk is en of een zogenaamde dirt strip aangelegd kan worden. Dit is een onverharde landingsplaats voor tactisch luchttransport. Ook wordt onderzocht of een toename van vliegbewegingen van onder meer helikopters mogelijk is.

Aanmelden

De informatieavond is op woensdag 3 juli van 18.45 uur tot 22.00 uur in De Bonte Wever (Stadsbroek 17) in Assen. Aanmelden is verplicht en kan via de website van ruimte voor Defensie. Meer informatie over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie vindt u op de website van Defensie.