Wie verdient een jeugdlintje? Ook kinderen worden onderscheiden met lintje voor uitzonderlijke prestatie

jul 08 , 11:20 Gemeente
stadhuis
Ook kinderen en jongeren kunnen worden onderscheiden met een lintje voor een uitzonderlijke prestatie, net als volwassenen. Dat heeft de gemeenteraad besloten.
Het idee komt vanuit de kinderraad in Assen. Op 20 november, de internationale dag van de rechten van het kind, worden de eerste jeugdlintjes uitgereikt. Dat heeft de gemeenteraad op donderdag 4 juli besloten. Het idee komt van de kinderraad van Assen.

Waardering

"Met deze waardering willen we laten zien dat we het belangrijk vinden en waarderen dat jongeren betrokken zijn bij hun leefomgeving", aldus de gemeente. "De uitreiking van deze lintjes stimuleert kinderen en jongeren om zich actief in te zetten voor de maatschappij en hun medemens"

Aanmelden

Iedereen kan een jongere, die iets bijzonders heeft gedaan aandragen. Deze jongere woont in de gemeente Assen en is tussen de 6 en 18 jaar. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury met onder andere de burgemeester, de kinderburgemeester en de wethouder jeugd.
Aanmelden kan tot 1 november via de pagina over jeugdlintjes . Iets bijzonders kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld een heldendaad (het redden van een dier of kind), mantelzorg (boodschappen doen voor een buurman die dat niet meer kan) of vrijwilligerswerk.