BoekenFEST’24 in het teken van families zaterdag

Foto: Redactie

Zaterdagavond vindt het festival Het BoekenFEST plaats in De Nieuwe Kolk. Deze editie staat in het landelijke Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’.

De line-up bestaat uit Royce de Vries & Janine Abbring, Marcel van Roosmalen & Eva Hoeke en Ronald Giphart & Elle van Rijn.

Het bruisende startschot van de Boekenweek

In Amsterdam wordt de landelijke Boekenweek afgetrapt met het welbekende Boekenbal, maar in de Drentse hoofdstad gaat dat nét iets anders; daar viert DNK de Boekenweek met het BoekenFEST. Een festival bomvol bekende schrijvers, liveoptredens, swingende muziek, leuke activiteiten en bovenal boeiende verhalen tussen 19.30 en middernacht.

Royce de Vries over de familiebanden en loyaliteit

Aangrijpend programmaonderdeel van het BoekenFEST is het interview met Royce de Vries over zijn boek ‘Ik beloof je dat ik honderd word’. Presentatrice Janine Abbring, bekend van onder meer Zomergasten, gaat met Royce in gesprek over de bijzondere relatie tussen vader en zoon. Andere gasten op het BoekenFEST zijn Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke. Dit schrijverskoppel deelt niet alleen hun unieke kijk op het leven, maar ook hun gedeelde passie voor het geschreven woord. Met Ronald Giphart en Elle van Rijn duiken we tenslotte in de familiebanden aan de hand van hun indringende drama ‘Een familie & een Griekse god’.

Afterparty met de tweelingbroers Tangarine

Naast de boeiende schrijversoptredens biedt het Theatercafé een scala aan activiteiten. Maak je eigen familie, test je culturele kennis tijdens de gezellige pubquiz en laat je adviseren door de Literaire Apotheek. En dit is slechts een greep uit het programma. De avond wordt afgesloten met een afterparty, waar Tangarine, de tweelingbroers opgegroeid in Assen, zorgt voor een muzikaal hoogtepunt.

Kijk voor meer informatie dnk.nl/boekenfest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen