Fit de zomer in

Foto: LS Fotografie

In kleding zie ik er meer dan prima uit. Met wat minder kleding voor de spiegel kan ik wel wat verbeterpuntjes aanwijzen. Ik vind het hoog tijd voor een doel. Als echte influencer deel ik de komende maanden op YouTube onder de noemer ‘Esther – Fit de zomer in’, mijn weg naar fysiek resultaat.

‘Fit de zomer in’ is een lekkere titel om meer volgers te genereren, de zogeheten clickbait. Ik had dit doel ook in oktober kunnen stellen, Ik ga namelijk geen bikini-body creëren, want ik ben helemaal geen strandganger. Ik doe dit omdat ik dol ben op doelen stellen, ergens naar toe werken en resultaat zien. Mentaal word ik hier sterker door, omdat ik wilskracht en discipline moet tonen. Als ik wat strakker ben dan nu, voel ik mij meer zelfverzekerd, zit ik lekkerder in mijn vel en ik vind het ook esthetisch. Daarnaast vind ik het leuk om zoveel mogelijk kennis te delen over mijn expertise: voeding, calorieën en sport. Ook zorgt het maken van vlogs voor extra urgentie, afzwakken is geen optie.

In de vlogs deel ik zoveel mogelijk ins & outs over voeding. Ik leg van alles uit over calorieën, strakker worden en afvallen. Ook geef ik simpele tips, die makkelijk en direct toepasbaar zijn. In de tweede vlog staat een disclaimer: “Heb je eetproblematiek, ben je gevoelig voor calorieën of ben je net zo’n controlfreak als ik? Kijk dan niet naar deze filmpjes. Het draait om je eigen doelen en keuzes. Vergelijk jezelf niet met mij en ik vergelijk mezelf niet met jou. Ook vinden we iets anders mooi, ga voor wat jij mooi vindt.”

Handige weetjes passeren de revue. Ik laat meermaals twee producten naast elkaar zien uit dezelfde producttype, waarvan de ene een slimmere keuze is dan de ander, als je wilt afvallen. Op deze manier kan je de keuze maken voor eenzelfde soort product, maar dan met minder calorieën. Als je wilt afvallen kan je beter voor aardbeien kiezen, dan voor bananen en jam op je brood zorgt voor minder calorieën dan pindakaas. Als je wilt kan je door kleine aanpassingen in je voeding, honderden calorieën minder per dag binnen krijgen en afvallen, zonder heel veel moeite.

Je kan doordeweeks heel voedzaam eten en drinken en toch teleurgesteld zijn dat je geen resultaat boekt. In een van de vlogs laat ik heel duidelijk zien wat er kan gebeuren als je in het weekend de teugels laat vieren. Met beeld en geluid hoop ik jou te helpen om de gezondheid, fitheid en het lichaam te creëren waar jij je zelfverzekerd en heerlijk bij voelt.

De eerste vlog staat online en er zullen er snel meer volgen!
Esther – Fit de zomer in, deel 1 (youtube.com)
Mis ze niet door je gratis te abonneren op mijn YouTubekanaal.

Esther de Boer.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen