Programma koningsdag in Assen

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Ainali

Op zaterdag 27 april vieren we Koningsdag in Assen, waarbij de binnenstad oranje kleurt met een vrolijke vrijmarkt door de stad, creativiteit in de Gouverneurstuin en livemuziek, lokale artiesten, dansoptredens, kunstzinnige demonstraties, springkussens, spellen en eten en drinken op verschillende pleinen.

Vrijmarkt

De vrijmarkt is ook dit jaar weer verspreid door de hele binnenstad. De verkoop van oude boeken, speelgoed, spellen en kleding of zelf op zoek naar iets bijzonders. De kaart waar de vrijmarkt plaatsvindt is te vinden op de website van DitisAssen.nl.

Festival terrein

Het festivalterrein is in de hele binnenstad.

Op het Koopmansplein is te genieten van gezelligheid, livemuziek, eten, drinken en spelen. Optredens van lokale dansscholen, muziek van lokale artiesten en verschillende dj’s. De feestelijke opening is om 11.00 uur met een optreden van de Mercurius Marching Showband, een spoken word-act en een optreden van een speciaal samengesteld kinderkoor. Ook zijn er verschillende foodtrucks.

Gouverneurstuin

Op zoek naar creativiteit, kunstzinnige creaties en demonstraties. Dan is de Gouverneurstuin de plek met culturele workshops en een Open Podium waar vanaf 11.00 uur talent uit Assen zich muzikaal laat horen.

Overige activiteiten

Op de Markt geniet je tussen 11.00 uur en 17.00 uur van live muziek. Op de Brink zijn diverse talenten van de Kunstbende te zien. Het Ceresplein is tijdens Koningsdag het Hollands Plein met aan het begin van de dag optredens van de Assense muziekverenigingen gevolgd door artiesten en een dj. Op het grasveld van de Doevenkamp kunnen kinderen spelen in de Outdoor Playground.

Dossier: Koningsdag
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen