Bevrijdingsfestival Drenthe: een dag vol muziek, vrijheid en gezelligheid

Foto: Redactie

Bevrijdingsfestival Drenthe is zondag 5 mei te bezoeken aan de Baggelhuizerplas. Het belooft een dag vol muziek, vrijheid en gezelligheid te worden.

Het festivalterrein heeft verschillende podia, waaronder het Mainstage, de Dancestage, de Bluesstage, en nog veel meer. Op deze podia treden zowel landelijke sterren als lokale artiesten op, waaronder de Ambassadeur van de Vrijheid Son Mieux. De zeskoppige band opent het festival om 13.00 uur.

Op de verschillende podia staan verder artiesten als Jett Rebel, Typhoon, Waterleaf, Dotan, DJ’s en nog veel meer. Kijk hier voor de timetable.

Elk jaar wordt op 5 mei de vlam voor het festival binnengebracht door Loopgroep Kloosterveen. Deze groep fanatieke sporters haalt de vlam op uit Wageningen, een tocht van ruim 140 kilometer. De vlam wordt tijdens de opening gebruikt bij het ontsteken van het Vrijheidsvuur om 12.15 uur. Dit jaar is er extra aandacht voor defensie. Op het terrein kun je voertuigen bewonderen, een kijkje nemen bij de Luchtmacht, tijgeren op de hindernisbaan of klimmen in de klimtoren.

Op het Plein van de Vrijheid zijn mensen te ontmoeten die zich inzetten voor de vrijheid van ons en die van anderen. Ook is er een speciaal kinderprogramma met veel activiteiten, waaronder springkussens, een stormbaan, Lego XXL, schminken en nog veel meer.

Het thema dit jaar is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité, in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn.

De toegang tot het festival is gratis.

Kijk voor alle informatie: bevrijdingsfestivaldrenthe.nl

Lees ook: Extra bussen op Bevrijdingsdag vanwege festivals

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen