Winkels verzoeken om heropening bij nieuw kabinet

Foto:

De branchevereniging van 56.000 winkels in Nederland legt een verzoek tot heropening neer bij het nieuwe kabinet dat vandaag op het bordes staat.

‘Nederland moet van de pauzestand af. Niet-essentieel geachte winkels kunnen met inachtneming van voorzorgsmaatregelen zoals een maximum aantal bezoekers, afstand bewaren, het dragen van mondkapjes en de gebruikelijke hygiënemaatregelen gewoon weer open. Dat is ook waar de samenleving om vraagt’, zegt winkelbranchevereniging INretail.

Volgens INretail zijn er tal van aanwijzingen waaruit blijkt dat “de handrem eraf kan”. Verder steekt het de winkelbranche dat Nederlanders massaal de grens overgingen om te winkelen.

Geen paniek
INretail zit niet te wachten op beleid waarbij van lockdown naar lockdown wordt gegaan. De organisatie benadrukt dat corona voorlopig nog wel zal rondwaren. Daarom is het zaak dat met het virus wordt geleefd. Door bijvoorbeeld te schuiven met het maximaal aantal bezoekers, als de situatie daarom vraagt, kan volgens INretail ingesprongen worden op de actuele situatie. Paniek bij toenemende aantallen besmettingen is volgens de organisatie daarmee onnodig.

Bron: NieuwsNL/ANP/INretail. Foto: Redactie Emmen.

Reacties

Cookieinstellingen