Bereikbaarheid en parkeren TT Festival

16 jun 2023, 11:25 Nieuws
rolderstraat
Het TT Festival is dit jaar vanaf zaterdag 17 juni tot en met zondag 25 juni. Vanwege de TT Kermis is de Rolderstraat deels gesloten vanwege de TT-Kermis.
De attracties komen behalve op het Veemarktplein dit jaar ook weer op de Rolderstraat te staan. Ook een gedeelte van de Paul Krugerstraat is niet meer toegankelijk voor auto's. Verkeer over de Jan Fabriciusstraat kan nog wel rijden, maar gaat volgende week ook dicht vanwege de opbouw van enkele podia.
Ook het Veemarktplein is afgesloten tot en met donderdagochtend 29 juni vanwege de kermis.
Vanwege het festival zijn er verschillende parkeerverboden ingesteld. Het gaat daarbij om het Veemarktterrein en een deel van de binnendstad. Fietsen kunnen geparkeerd worden op aangewezen plekken. Deze zijn te vinden op het Mercuriusplein, Zaagmolen, Groningerstraat/Kloekhorststraat, Abel Tasmanplein, Drostenlaantje en de Dr. Nassaulaan. Dit zijn geen bewaakte stallingen.

Openbaar vervoer

Voor het TT-festival in het centrum rijden meer nachtbussen op 13 nachtbuslijnen van Arriva, Qbuzz en Drenthe Tours en rijdt NS ook nachttreinen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht. De dienstregeling voor de dertien nachtbuslijnen zijn te raadplegen op qbuzz.nl Ook past Qbuzz de dienstregeling aan op zondag 25 juni voor de TT.