Bevrijdingsfestival Drenthe: een mooie line-up, wel kans op een bui

05 mei 2023, 9:25 Nieuws
vrijheid vier je samen eigen foto bevrijdingsfestival
"Vrijheid is niet vanzelfsprekend, het is een van de kostbaarste dingen in ons leven". Ieder jaar in mei vieren we feest om stil te staan bij onze vrijheid vieren wij elk jaar in mei feest. In Drenthe wordt het Bevrijdingsfestival georganiseerd aan de Baggelhuizerplas in Assen.
Het festival staat in het teken vrijheid en het vormt samen met de andere 13 bevrijdingsfestivals het grootste muziekevenement van Nederland. Artiesten die op de verschillende podia staan in Assen zijn onder andere Waylon, Maan, rockband 10cc, Jannes, Jody Bernal en The Vices. Meau is dit jaar de Ambassadeur van de Vrijheid op Bevrijdingsfestival Drenthe. Oud-voetballer Evgeniy Levchenko (45) verricht de officiële opening.
Ook voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een doorlopend Kindertheater en verschillende activiteiten als spijkerbroekhangen, schminken en springkussens staan op het kinderprogramma.
Het festivalterrein ziet er dit jaar anders uit en niets staat meer op dezelfde plek als anders. En op het festivalterrein staat een reuzenrad.
Het lijkt wel handig te zijn om een poncho mee te nemen. De kans op een enkele regen- of onweersbui is niet uitgesloten.
Kijk voor alle informatie: bevrijdingsfestivaldrenthe.nl