Esther Gerritsen te gast bij INKT in De Nieuwe Kolk

19 sep , 9:20 Nieuws
esther gerritsen karoly effenberger
Esther Gerritsen is te gast bij een nieuwe editie van INKT op dinsdag 24 september in De Nieuwe Kolk.
INKT, is het literaire programma waar lezers en schrijvers elkaar ontmoeten. De avond biedt lezers de kans om Gerritsen te ontmoeten en meer te horen over haar nieuwste boek ‘Gebied 19’.

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen, schrijfster van romans, columns en scenario’s voor tv en films, debuteerde in 2000 met de verhalenbundel ‘Bevoorrecht bewustzijn’ en sindsdien heeft ze een succesvolle reeks romans gepubliceerd. Haar boeken zoals ‘Dorst’, ‘De Trooster’ en ‘Broer’ zijn lovend ontvangen en hebben haar een prominente plek in de Nederlandse literatuur bezorgd. In 2014 werd haar gehele oeuvre bekroond met de Frans Kellendonkprijs.
In de zomer van 2023 kwam haar nieuwste boek ‘Gebied 19’ uit, een sciencefictionroman waarin Tomas ontdekt dat de helft van de wereldbevolking, inclusief zijn eigen gezin, naar een andere planeet is getransporteerd. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2024.
Tijdens deze avond zal Esther Gerritsen worden geïnterviewd over ‘Gebied 19’, waarna er ruimte is voor vragen vanuit het publiek. Ook is het boek na afloop te koop en zal Gerritsen haar werk signeren.
De aanvang is om 20.00 uur.