Extra bussen op Bevrijdingsdag vanwege festivals

03 mei , 9:25 Nieuws
station trein bus
Voor de Bevrijdingsfestivals in onder meer Assen en Groningen rijden zondag 5 mei extra bussen. Deze bussen rijden tot na middernacht.
Bezoekers die het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas in Assen per bus willen bezoeken kunnen tussen elf uur 's ochtends en één uur 's nachts gebruikmaken van de speciale buslijn 55. Deze bus rijdt elke tien minuten tussen het station en de plas.
Buslijn 24 tussen Borger en Stadskanaal rijdt normaal gesproken niet op zondagen, maar op Bevrijdingsdag wordt een uitzondering gemaakt. Ook die bus rijdt dan tussen elf uur 's ochtends en één uur 's nachts.

Extra nachtritten vanaf Assen

Vanaf station Assen rijden meerdere buslijnen tot na middernacht extra ritten. Het gaat om de volgende buslijnen:
  • Lijn 20: Assen-Diever
  • Lijn 21: Assen-Emmen
  • Lijn 22: Assen-Beilen-Zweeloo
  • Lijn 50: Assen-Vries-Groningen
  • Lijn 83: Assen-Roden-Leek
  • Qliner lijn 310: Assen-Gieten-Veendam
Qliner-lijn 309 van Assen naar Groningen rijdt dit jaar op Bevrijdingsdag twee keer per uur, maar stopt niet bij de haltes Torenrotonde en Balkenweg in Assen. Daardoor stopt de bus niet bij de halte vlakbij het Bevrijdingsfestival in Assen. Dat gebeurt vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen.
Bezoekers van het Bevrijdingssfestival Groningen in het Stadspark kunnen ook na middernacht met de bus naar huis. Daarvoor rijden extra nachten vanaf Groningen.
Kijk voor meer informatie op de website van Qbuzz.nl