Heerlijke sfeer tijdens het Preuvenement met ongeveer 150.000 bezoekers

30 aug 2023, 9:25 Nieuws
mjj 20230827 preuvenement zondag 122 blackbird
© Marcel J. de Jong via Preuvenement Assen
Ongeveer 150.000 bezoekers kwamen af op Preuvement Assen, dat afgelopen weekend plaatsvond. In de Gouverneurstuin en op de Brink genoten bezoekers van prachtige optredens en lekker eten en drinken van Asser horecaondernemers bij de viering van de start van een nieuw cultureel en culinair seizoen.
De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd evenement dat inmiddels bij menig bezoeker jaarlijks op de agenda staat. Ondanks het wisselvallige weer was de opkomst van het publiek hartverwarmend. Dit was volgens de organisatie mede te danken aan het uitgebreide en meer volwassen programma-aanbod op de Brink ten opzichte van eerdere edities.
“Door de goede samenwerking met café De Amer, Podium Zuidhaege en ClubNU hebben we een zeer gevarieerd, maar vooral ook heel sterk programma op de Brink neer kunnen zetten. Publiekstrekkers als Spinvis en Orange Skyline maakten de verwachtingen ook zeker waar!” aldus organisator Emil Klok. De charme en aantrekkingskracht van het Preuvenement zit ‘m in de samenwerking. Horeca-ondernemers in allerlei soorten en maten, een te gekke programmering en de grote groep enthousiaste vrijwilligers die alles op rolletjes laten lopen, zorgen voor de goede sfeer in de tuin en op de Brink. “Een echte co-productie dus”, volgens Patricia Langen, “van en door Assen, ook onze leveranciers komen uit de regio”.

Divers programma

Het publiek kon in de Gouverneurstuin en op de Brink genieten van optredens van onder andere Spinvis, Michelle David & the True-tones, Hannah Mae, Orange Skyline en de Noordpool Troupe. Over de twee dagen verspreid, waren er zo’n 45 gratis toegankelijke acts. Blaas of Glory, een akoestische parodie-coverband, was de afsluiter op zaterdag en de Nederlandse Merel (Blackbird) en haar band sloten de zondag af met een prachtig optreden.