Het TT Festival barst bijna los

21 jun , 13:30 Nieuws
tt festival 2023
Nog één dag en dan is het weer negen dagen feest in het centrum van Assen. Het TT-spektakel barst los van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni. Naast de TT Nachten zijn er een veel leuke activiteiten.
Op de TT Kermis wordt het TT Festival zaterdagmiddag om 14.15 uur officieel geopend. Vanaf de TT Kermis vertrekt een grote openingsoptocht met onder meer Jeugdcircus Bombari, Abacus Theater, Showband Mercurius en een brassband naar het centrum. In de Torenlaan ontmoeten de openingsoptocht en de TT City Run elkaar.

TT Brommersprint

Zondag 23 juni, tussen 13.00 en 18.00 uur, trekken zo’n veertig brommers op de Vaart Z.Z. een gigantische sprint in de strijd om de eerste plaats in de Nederlandse competitie. Tussen de heats van de TT Brommersprint door zijn er motorstunts en is er spektakel op het water, zoals een fly board show, een jetski show en er wordt geracet tussen een scooter op de weg en een scooter in het water. Tijdens deze activiteiten worden kortingsvlaggetjes voor de TT Kermis uitgedeeld.

TT Kermis groter

De TT Kermis is dit jaar nog groter, zowel op het Veemarktplein als in de Rolderstraat staan meer dan 40 attracties. Op de TT Kermis wordt het TT Festival op zaterdag 22 juni feestelijk geopend met de openingsoptocht. De optocht vertrekt vanaf het kermisterrein richting het centrum en eindigt in de Torenlaan waar ook de finish van de TT City Run is. Tijdens de openingsoptocht en de TT Brommersprint worden kortingsvlaggetjes uitgedeeld, die bezoekers dezelfde dag kunnen inleveren op de kermis. Op maandag 24 juni is er een prikkelarme middag waarbij o.a. het geluid wat zachter staat. Kinderen kunnen woensdag 26 juni samen met een kunstenares een groot kunstwerk maken op de kermis.

Livemuziek tijdens de TT Nachten

Tijdens de TT Nachten zijn er acht podia met een breed aanbod aan artiesten. Onder andere De Kast, VIKTOR, Queen tribute, Black Lake, Miguell Kaidel, De Esperando’s, DJ Djo Mauwa, Boer Harm, Sam Hofman, Moonshark, TikTok Tammo, Fragment, Mooi Wark en Radical Redemption staan op het podium.
Het volledige programma is te vinden op ttfestival.nl