In deze Drentse gemeenten werd vorig jaar het vaakst getrouwd

17 sep , 11:25 Nieuws
pexels emma bauso 1183828 2253870
De liefde hing vorig jaar in de lucht: in Drenthe gaven maar liefst 1.611 stellen elkaar het ja-woord. Emmen blijkt de populairste locatie om te trouwen, Assen staat op de vijfde plek. Dit blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl.
De gemeente Emmen was goed voor 18,6% van alle huwelijken in de provincie. Aa en Hunze is juist de meest gewilde Drentse gemeente om als ‘buitenstaander’ in het huwelijksbootje te stappen: bijna driekwart van de huwelijken vond hier plaats tussen mensen die beiden niet in de gemeente woonden.

Populairste trouwlocaties van Drenthe

De vijf Drentse gemeenten waar de meeste huwelijken werden voltrokken zijn:
  • Emmen: 299 huwelijken
  • Aa en Hunze: 265 huwelijken
  • Hoogeveen: 165 huwelijken
  • Meppel: 155 huwelijken
  • Assen: 140 huwelijken
In Noordenveld (71 huwelijken) en Borger-Odoorn (68 huwelijken) werd vorig jaar juist het minst vaak getrouwd.
Vorig jaar werden in Nederland 67.959 huwelijken voltrokken. Bij bijna een derde hiervan woonden beide partners niet in de trouwgemeente: een stijging van 17,6% in tien jaar tijd. Wel zijn er grote verschillen tussen gemeenten.
In Drenthe blijkt vooral Aa en Hunze populair voor mensen van buitenaf. In 2023 werd bijna driekwart van de huwelijken voltrokken tussen mensen die beiden niet in de gemeente woonden. Assen bleek juist het minst aantrekkelijk: 7,1% van de huwelijken in de gemeente werd voltrokken tussen mensen van buitenaf.