Kinderboekenweekschrijver Pieter Koolwijk op Kinderboekenfestival TimBoekToe

02 okt , 9:20 Nieuws
timboektoe24 1
Op zondag 13 oktober vindt in De Nieuwe Kolk het Kinderboekenfestival TimBoekToe plaats als feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de wereld van boeken en verhalen, terwijl ze genieten van optredens van bekende auteurs en deelnemen aan creatieve activiteiten.

Thema Kinderboekenweek: “Lekker eigenwijs!”

Het festival staat in het teken van het thema van de Kinderboekenweek "Lekker eigenwijs!" Met een gevarieerd programma is te zien dat lezen niet alleen leerzaam is, maar vooral ook ontzettend leuk.

Speciale gasten: Pieter Koolwijk & Wildebras

Een van de hoogtepunten van het festival is de komst van Pieter Koolwijk, auteur van het Kinderboekenweekgeschenk “Schatpakkers”. Daarnaast zet Wildebras, bekend van onder andere Zapp en TikTok, de boel op stelten met een energiek optreden. Beide gasten brengen het thema "Lekker eigenwijs!" op unieke wijze tot leven.

Twee festivallijnen – Roze en Blauw

Het programma is verdeeld in twee festivallijnen: de roze lijn en de blauwe lijn. Elke lijn biedt optredens van verschillende schrijvers en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De optredens van Pieter Koolwijk en Wildebras zijn bij beide lijnen inbegrepen.
Roze lijn: Marco Kunst, Zindzi Zevenbergen, Wildebras, Pieter Koolwijk
Blauwe lijn: Thijs Goverde, Marieke Smithuis, Wildebras, Pieter Koolwijk
Kinderboekenfestival TimBoekToe is op zondag 13 oktober vanaf 12.00 uur bij De Nieuwe Kolk.