koud en regenachtig begin van de week

24 apr 2023, 9:25 Nieuws
poppy 3405935 1920 papaver eszter miller via pixabay lente
Het wordt een koud begin van de week en de winterjas kan volgens Weeronline weer uit de kast worden gehaald.
Het noorden van het land krijgt maandag te maken met de meeste buien maandag. In de middag zijn er opklaringen en kunnen nog enkele buien voorkomen. Tijdens buien kan het ook onweren of hagel voorkomen. Met een noordwestenwind wordt het niet warmer dan 10 of 11 graden.
In de nacht naar dinsdag kan het bij heldere perioden aan de grond vriezen. Dinsdag overdag wordt het ook niet warmer dan 9 graden in het noorden tot 11 graden in het zuiden en is het fris voor de tijd van het jaar. Vooral dinsdagochtend vallen nog enkele regenbuien. In de middag is het droger en zonniger. In het binnenland kan het opnieuw in de nacht tot een graadje vorst komen.

Woensdag: koude Koningsnacht

Woensdag is het op de meeste plaatsen droog op een enkel buitje na. Het is niet echt aangenaam buiten met maxima van slechts 9 tot 11 graden.
Tijdens Koningsnacht koelt het flink af naar temperaturen rond of zelfs net iets onder het vriespunt in een groot deel van het land. Voor de feestvierders is een goede winterjas het advies.

Koningsdag en daarna

Op Koningsdag lijkt het iets warmer te worden met temperaturen tussen de 12 en 15 graden. Het blijft droog en de zon schijnt af en toe. De dagen daarna blijft het licht wisselvallig. "De kans op maxima van meer dan 20 graden is voorlopig klein", aldus Weeronline.