MVO-Conferentie ‘Toekomstbestendig ondernemen met social impact’

mrt 26 , 11:30 Nieuws
afbeelding 1 mvo conferentie assenvoorassen
Op dinsdag 2 april staat de jaarlijkse MVO-conferentie van AssenvoorAssen weer op de agenda. Het centrale thema is 'Toekomstbestendig ondernemen met social impact'.
In een tijd waarin het steeds belangrijker wordt om te kijken naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, biedt deze conferentie een platform om kennis te delen en te vergaren over hoe bedrijven en organisaties hieraan kunnen bijdragen.

Maatschappelijke Diensttijd

Het initiatief Maatschappelijke Diensttijd (MDT) zal tijdens de conferentie worden belicht. MDT biedt jongeren tussen 12 en 30 jaar de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en zich in te zetten voor anderen. Door deel te nemen aan MDT vergroten jongeren niet alleen hun maatschappelijke betrokkenheid, maar biedt het ook professionals ook de kans om een rol te spelen in de ontwikkeling van toekomstige generaties.

Social Return on Investment

Daarnaast zullen diverse experts spreken over de integratie van sociale impact in het HR-beleid. Hoe kunnen bedrijven talent aantrekken en behouden terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een betere samenleving? Maar ook komt het veelbesproken onderwerp ‘Social Return on Investment (SROI)’ aan bod. Het publiek krijgt de kans om met elkaar in gesprek te gaan over deze belangrijke onderwerpen.
Het programma eindigt met een interactieve sessie ter voorbereiding op de beursvloer, die op 28 mei plaatsvindt in De Nieuwe Kolk. Hier kunnen ondernemers uit Assen hun sociale impact vergroten door samen te werken en waardevolle contacten te leggen. Na afloop introduceert de organisatie ook een speciaal cadeau dat veel impact zal maken in Assen. Een speciale gast zal dit cadeau overhandigen aan de deelnemende bedrijven.
Deze bijeenkomst is kosteloos bij te wonen. Aanmelden kan via www.assenvoorassen.nl/agenda/mvo-conferentie-2024