Nieuwe dienstregeling Qbuzz gaat in op 10 december

28 nov 2023, 9:20 Nieuws
station assen
De nieuwe dienstregeling van busvervoerder Qbuzz gaat op zondag 10 december in. Daardoor veranderen de aankomst- en vertrektijden van veel buslijnen. Ook rijdt een aantal buslijnen via andere routes, meldt Qbuzz.

Hieronder een aantal wijzigingen

In Assen wijzigt lijn 1. De buslijn rijdt een nieuwe route via het 'Werklandschap', meldt Qbuzz. Na halte Beilerstraat volgt de bus de gebruikelijke route via De Haar naar het TT-circuit, vervolgens keert de bus terug naar de Beilerstraat via de Burgemeester Marsmanweg.
Lijn 20 wordt gesplitst in twee lijnen: lijn 20 Steenwijk – Assen en lijn 26 Steenwijk – Meppel. Lijn 28 rijdt alleen in de spitsuren tussen het station en de Koedijkslanden. Daardoor vervallen de haltes aan de Rembrandtlaan.
Voor Qliner 309 Groningen – Assen, geldt op zondag tot en met vrijdag de laatste rit naar Groningen een half uur later vertrekt. Vanuit Groningen naar Assen vertrekt de laatste rit om 0.30 uur in plaats van 0.10 uur. Op zaterdag zijn de laatste ritten ongewijzigd. Én op zaterdag tot 8.00 uur en op zondag tot 9.00 uur ’s ochtends rijdt deze bus nog slechts een keer per uur gereden. Hierdoor vertrekt de eerste rit op zaterdag een half uur eerder en op zondag juist een half uur later.
Wel kunnen reizigers op zondagochtend gebruikmaken van de laatste rit van nachtbus 409, die om 6.37 uur aankomt op het Hoofdstation in Groningen.
In de middagspits wordt, buiten de voorzomerperiode, weer acht keer per uur doorgereden naar Kloosterveen. De helft van de ritten rijdt na de Torenrotonde terug als lijn 319 naar Groningen.
Qbuzz meldt daarnaast dat er meer wijzigingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden. De busvervoerder adviseert daarom voor vertrek gebruik te maken van de reisplanner van Qbuzz.