Op Warmetruiendag zachte temperaturen

02 feb , 9:20 Nieuws
Vandaag op Warmetruiendag is het zacht winterweer. Weerbureau Weeronline voorspelt voor vrijdag maxima tot 10 graden, waar 5 graden gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar.
Behalve wat bewolking en minimale kans op neerslag op enkele plaatsen, verloopt de dag voor het overgrote deel droog. Ideale omstandigheden om, volgens het gebruik van Klimaatverbond Nederland, een dikke trui aan te trekken en de verwarming wat lager te zetten.
Warmetruiendag is een initiatief waar sinds 2007 jaarlijks honderdduizenden Nederlanders aan meedoen. Met de jaarlijkse actie van het Klimaatverbond wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing als bijdrage aan de oplossing voor het klimaatprobleem. Het Klimaatverbond rekent voor dat wanneer iedere Nederlander één graad minder warm stookt, dat 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot bespaart.
De Warmetruiendag viert sinds 2007 jaarlijks het Kyotoprotocol, dat de vermindering van uitstoot van broeikasgassen regelt. De dag wordt in februari georganiseerd omdat de regeling in deze maand in 2005 in werking trad.