Regenachtige zaterdag, zondag beste dag van weekend

01 jul 2023, 9:25 Nieuws
rain ge5ff7a2bf 1920 regen jill wellington via pixabay
Het weer dit weekend is een groot verschil met vorig weekend. Zaterdag wordt een regenachtige dag, maar zondag lijkt de beste dag van het weekend te worden.
Vorig weekend was het zomers met op sommige plekken tropische temperaturen. Dit weekend is het een stuk frisser met maxima tussen de 19 en 23 graden.
Zaterdagochtend begint voornamelijk met regen. Later op de dag is er een afwisseling van buien en droge momenten. Er waait een matige wind vanuit het (zuid)westen. Zondag is een lokale bui niet uit te sluiten, maar zal het volgens Weeronline overwegend droog zijn. Bij een vrij krachtige westenwind liggen de temperaturen tussen de 19 en 23 graden.
Na het weekend is er op maandag en dinsdag een mix van wolken en zon en is ook een lokale bui mogelijk. Woensdag kunnen een paar stevige buien over het land trekken. De maxima liggen tussen de 20 en 24 graden.
Vanaf donderdag is het overwegend droog in ons land en loopt de temperatuur geleidelijk op. De kans op zomerse temperaturen volgend weekend neemt weer toe, waarbij in een groot deel van het land de temperaturen uitkomen boven de 25 graden.