Twee minderjarige jongens opgepakt voor mishandeling na Bevrijdingsfestival Assen

13 jun 2023, 12:45 Nieuws
politie assen
Twee minderjarige verdachten van zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling na afloop van het Bevrijdingsfestival in Assen. Het gaat om twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen, meldt de politie.
De twee slachtoffers van 14 en 15 jaar fietsten rond 1.30 uur in de nacht van 5 op 6 mei vanaf het Bevrijdingsfestivalterrein aan de Baggelhuizerplas naar huis, toen aan de Oostermoer een groep jongeren hen vanuit het niets aanviel. De beide jongens werden geslagen en geschopt en raakten daarbij gewond.

Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan de zaak en toonde bewegende beelden van de mishandeling, waarbij de verdachten werden opgeroepen zich te melden. De politie ontving meer dan dertig tips op. Volgens de politie hebben mede deze tips geleid tot de twee aanhoudingen. Beide verdachten zitten vast en worden nog verhoord.
De politie meldt dat het voldoende informatie heeft om verder te gaan met het onderzoek. Er wordt nog gezocht naar twee andere verdachten.