Tweede kerstdag af en toe zon en bui, wind en regen keren terug vanaf woensdag

26 dec 2023, 9:25 Nieuws
herfst provinciehuis
Het weer op Tweede kerstdag is veel beter dan op eerste kerstdag. In het noorden valt overdag nog wel een enkele bui. Verder heersen droge perioden en overal kan de zon af en toe tevoorschijn komen.Bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het iets frisser met temperaturen rond de 9 of 10 graden.

Wind en regen keren terug

De dagen na kerst neemt de wisselvalligheid opnieuw toe. Vooral woensdag wordt volgens Weeronline een verregende dag worden met vooral in het noorden veel regen. Vanaf donderdag krijgt de neerslag meer een buiig karakter en kan het soms onweren. Af en toe is de zon te zien.
Ook de wind kan hierbij weer flink uithalen. Vooral tijdens de nacht naar donderdag en donderdagochtend zijn in de kustgebieden zware windstoten mogelijk. Door een veranderende wind naar west tot noordwest, gaat de temperatuur wel voorzichtig wat naar beneden. Woensdag en donderdag is regionaal nog ruim 10 graden mogelijk. Daarna schommelen de maxima meestal tussen 6 en 9 graden en ’s nachts kan het tijdens opklaringen weer eens in de buurt van het vriespunt komen.