Van EK Wielrennen tot Warenhuis Vanderveen op Stelten

25 sep 2023, 13:45 Nieuws
ek wielrennen
Assen stond de afgelopen periode bol van de activiteiten. In de afgelopen vijf dagen stond Drenthe in het teken van het EK wielrennen. Tijdens de laatste dag reden de junioren dames hun wedstrijd en werden de elite mannen voorgesteld in Gemeente Assen.
Daarna volgde een spannende race met veel enthousiaste toeschouwers langs het parcours. De ontknoping op de VAM-berg was spectaculair. De Franse wielrenner Laporte won in Drenthe de Europese titel. De Belg Wout van Aert pakte het zilver en Olav Kooij eindigde op de derde plaats.
Bauke Mollema finishte niet bij het EK wielrennen in Drenthe. De Groninger was betrokken bij een grote valpartij na 90 kilometer bij Grolloo. Na de valpartij stapte Mollema nog op de fiets maar na enkele kilometers stapte hij af.

Warenhuisfestival Vanderveen op Stelten

Ook vond de 13e editie van het warenhuisfestival Vanderveen op Stelten plaats. Aan het programma deden bijna alle zestig afdelingen mee met festiviteiten voor jong en oud. Onder de noemer 'proef, doe, zie, beleef en WIN!'. Muziek, workshops, een Meet&Greet met Paw Patrol, er was van alles te doen.
20230924 130901