Voucherregeling voor Drentse bedrijven om te digitaliseren verlengd

mei 11 2023, 9:25 Nieuws
keyboard 621830 960 720 toetsenbord computer sleutel online
De subsidieregeling Digitaliseringsvoucher Drenthe wordt verlengd. De voucherregeling voor Drentse bedrijven om te digitaliseren opent op 15 mei, meldt de provincie.
Het college van Gedeputeerde Staten stelt hiervoor 145.000 euro beschikbaar. De regeling sluit aan bij de behoefte van bedrijven en daarom stelt ook het samenwerkingsverband in de maakindustrie Dutch TechZone (DTZ) 300.000 euro beschikbaar voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen. Geïnteresseerden kunnen de voucher aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).
De subsidieregeling Digitaliseringsvoucher Drenthe opende voor het eerst in mei 2022 en is begin 2023 verlengd. Inmiddels zijn er 260 aanvragen gedaan en is 677.413,22 euro aan subsidie verleend.
Gedeputeerde Henk Brink: “Digitalisering is belangrijk voor de toekomst van de Drentse economie. Ik ben blij dat de regeling voorziet in een behoefte en dat ondernemers gebruikmaken van de regeling. Drentse bedrijven hebben al voor meer dan 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in bijvoorbeeld digitale veiligheid en bereikbaarheid.”

Digitale veiligheid en bereikbaarheid

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is bedoeld om Drentse mkb-ondernemers te ondersteunen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Een voucher kan worden aangevraagd voor de aanschaf van nieuwe producten, processen en diensten van een externe leverancier. Ook kan het worden ingezet om bestaande producten, diensten of processen te verbeteren door het toepassen van digitalisering. Denk hierbij aan het opzetten of verbeteren van een webshop, het koppelen van een webshop aan de voorraadadministratie of het laten uitvoeren van een scan om de digitale veiligheid te verbeteren.

Over de regeling

De Digitaliseringsvoucher Drenthe is een subsidie van minimaal 1.500 en maximaal 3.000 euro. Een aanvrager moet een fysieke vestiging in Drenthe hebben en kan subsidie ontvangen tot 50 procent van de totale projectkosten. De activiteiten waarvoor de subsidie wordt aangevraagd, moeten bijdragen aan behoud of vergroten van omzet of winst, of het verbeteren van het digitale bereik of weerbaarheid. Bij het aanvragen wordt gevraagd naar een offerte van de geplande werkzaamheden.
Kijk voor alle voorwaarden op de website van het SNN .