Vrijdag de première van Atropos

mei 28 , 9:25 Nieuws
pn25052024 koekangerveld try out atropos43
De kop is eraf met de eerste twee try-outs van het theaterstuk Atropos in de Afvalkathedraal in Koekangerveld. Het publiek, dat vooral bestond uit mensen uit de omgeving – inwoners van Koekangerveld hadden tijdens de try-outs gratis entree – en die zagen een indrukwekkend stuk met de nodige spitsvondigheden.
Het was voor het horecateam Koekangerveld ook een try-out, want onder de overkapping van de grote safaritent worden de gasten de komende weken voorzien van een natje en een droogje. Dat het pinapparaat het al snel liet afweten, was even een tegenvaller, maar verder viel het op dat de dames van de naaigroep ook nog even mooie schorten hadden gefabriceerd. Zo zijn alle medewerkers van horecateam Koekangerveld goed herkenbaar.

Pittige regenbuien

Het parkeren verliep vlekkeloos, het weiland voor aan de Mr. J. de Blieckweg lag er ondanks een aantal pittige regenbuien in de dagen ervoor prima bij. Het wandelingetjes vanaf de weg tot aan het theater geeft een extra dimensie aan het bezoek, voor de meeste mensen is het de eerste keer dat ze de afvalkathedraal zien pronken in het weiland en langzaam maar zeker kwam die steeds dichterbij. Overigens was het zaterdagavond na afloop nog mooier, met prachtige kleuren in de lucht en een vers laagje avondnevel. De reeën in het veld leken steeds echter te worden.

Het moet anders

Over de voorstelling dan: je moet goed bij de les blijven, de ogen goed de kost geven en vooral niet ondertussen op de smartphone gaan kijken. Het kan maar zo zijn dat je dan wat mist, maar de kans dat iemand verveeld naar de lucht gaat staren, is niet zo groot. De boodschap van Dirk Bruinsma en de Peergroup komt duidelijk over: het moet anders in de wereld willen we nog een mooie toekomst beleven met z’n allen. De plastic soep waar het elektrische botsautootje doorheen rijdt, spreekt wat dat betreft boekdelen. Het doet denken aan beelden vanuit verschillende plekken in de wereld, waar nog veel meer plastic uit rivieren en zeeën wordt gevist. Of waar het blijft drijven omdat niemand er wat aan doet.
Wie van bijzonder theater houdt, van zang en dans en een prachtige ambiance, kan de komende weken kiezen uit de nodige data. De vrijwilligers van Koekangerveld ontvangen iedereen met open armen, de hele crew van de Peergroup én de Afvalkathedraal zelf ook trouwens. Vrijdagavond is de grote première, daarna wordt het alleen maar mooier.
pn25052024 koekangerveld try out atropos10
pn25052024 koekangerveld try out atropos49