Weekend begint koud, na weekend nat en zachter weer

11 mrt 2023, 9:15 Nieuws
20221217 112342
Het weekend begint met koud weer, na het weekend wordt het zachter, maar ook wordt het erg nat en onstuimig.
De eerste dag van het weekend, zaterdag begint volgens Weeronline koud met op veel plaatsen lichte vorst. Op veel plekken kan het nog een tijd glad zijn door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. Het wordt een vrij zonnige dag en in de middag stijgt de temperatuur naar 5 tot 7 graden en dan verdwijnt de gladheid.
Op de meeste plaatsen blijft het droog maar vooral in het noorden en oosten van het land is er nog kans op een enkele winterse bui. De gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt bij een matige westenwind.
In de nacht naar zondag vriest het licht, maar blijft het wel droog.
Zondag valt af en toe regen en kan door de lage temperatuur ook wat natte sneeuw vallen. Er is veel bewolking en de temperaturen stijgen in het noorden naar 8 tot 11 graden in het zuiden van het land.
Volgende week wordt een natte week voorspeld, met veel wind en op maandag hoge temperaturen. De maxima komen uit tussen de 12 en 16 graden. De rest van de week ligt de middagtemperatuur tussen de 7 en 11 graden. Het blijft wisselvallig met dagelijks perioden met regen en soms wat zon. Dinsdag staat er een ook een stevige wind met kans op zware windstoten.