Weekendweer: Zon, wolken en lichte regen

15 apr 2023, 9:25 Nieuws
hertenkamp
Het weekendweer laat nog geen top lenteweer zien, maar zaterdag en zondag is het wel weer voor leuke buitenactiviteiten.
Zaterdag schijnt de zon regelmatig, maar er is toenemende bewolking vanuit het oosten. Later op de dag kan wat lichte regen vallen in de oostelijke helft van het land. In het westen blijft het droog en breekt de zon ook af en toe door.
De wind is matig, en aan de kust soms vrij krachtig, en draait naar het noorden. Hierdoor voelt de lucht nog fris aan. De temperaturen variëren van 11-12 graden in het noorden tot 14 graden, lokaal 15 graden in het zuiden en zuidwesten. Deze temperaturen zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.
Op zondag verandert het weerbeeld nauwelijks. Het is opnieuw vaak bewolkt in de oostelijke helft van het land en er kan wat lichte regen vallen. Later op de dag wordt het overwegend droog. In de rest van het land is het droog en schijnt de zon regelmatig. De noordenwind is matig en de temperaturen zijn vergelijkbaar met zaterdag: 11 tot 14 graden.
Na het weekend wordt het zonniger en warmer. Het blijft droog en de zon schijnt flink. De wind waait uit het oosten en voert steeds zachtere lucht aan. Op maandag wordt het 14 tot 16 graden. In de tweede helft van de week kan het op steeds meer plaatsen 20 graden of meer worden en is het heerlijk weer om op het terras te gaan zitten.