Wisselvallig grijs weekendweer met kans op regen

13 jan , 9:25 Nieuws
brink provinciehuis
De dooi is ingevallen na een periode met vorst en zon. Het weekend is het minder koud. Zaterdag is een grijze, overwegend droge dag, maar zondag valt vaak een (regen)bui.
Zaterdag is het veelal grijs en bewolkt. In de middag kan in het noorden lichte regen vallen. Het wordt 3 tot 7 graden bij een matige westenwind. Ook zondag overheerst de bewolking, maar valt er ook regelmatig regen. Alleen in het noorden en noordwesten breekt de zon nog even door. Zondagavond neemt de kans op winterse buien toe en wordt het opnieuw kouder.
Behalve natte sneeuw kan het ook hagelen. In de nacht naar maandag zakt de temperatuur naar rond of net onder het vriespunt en kan het opnieuw glad worden. In het binnenland kan het 's nachts even wit worden.
Maandag en dinsdag trekken (sneeuw)buien over het land. Als een bui langere tijd boven een gebied trekt kan een laagje sneeuw blijven liggen. In de kustgebieden mengt de neerslag zich met regen of hagel. De temperaturen liggen rond de 2 tot 5 graden. Tijdens buien is het kouder.
Het is nog afwachten of het daarna kouder of juist zachter worden. Verschillende weersinstituten zijn daar nog niet zeker van. Vanuit Frankrijk naderen meerdere gebieden met neerslag maar waar de grens tussen koude en warme lucht komt te liggen is nog niet zeker. "Wel lijken de neerslagkansen op woensdag behoorlijk toe te nemen", aldus Weeronline.
De kans op koud weer is wel groot met maxima rond of enkele graden boven nul en tijdens de nachten vorst.