Afname aantal WW-uitkeringen in Drenthe

Foto: Google Maps

Het aantal WW-uitkeringen nam in maart in Drenthe af, na vijf maanden stijging. Daarvoor vertoonde de WW jarenlang een dalend verloop. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Eind maart ontvingen 5.097 inwoners van de provincie Drenthe een WW-uitkering. Dat is 1,9% van de Drentse beroepsbevolking. In maart nam het aantal WW-uitkeringen in Drenthe af met 1,9% (-101 uitkeringen). In de gemeente Assen ontvingen 727 inwoners een uitkering, een daling van 2,4 procent

Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen toe in de afgelopen maand met 0,5%. Ten opzichte van vorige jaar steeg de WW zowel in Drenthe (+7,3%) als landelijk (+10,3%).

Grote krapte in mobiliteitsbranche

Begin 2024 ervaart de helft van de ondernemers in de mobiliteitsbranche het tekort aan arbeidskrachten als een belemmering voor het bedrijf. Dit blijkt uit de publicatie Mobiliteitsbranche in beeld van UWV. De mobiliteitsbranche bestaat uit verschillende deelsectoren in de meer technische kant (zoals automonteurs, autoschadeherstellers en autospuiters) en de commerciële kant (zoals verkopers van auto’s, vracht- en bedrijfswagens). Verreweg de meeste functies in de mobiliteitsbranche zijn technische beroepen. De krapte heeft vooral betrekking op de technische functies in de mobiliteitsbranche, waarvoor al lange tijd de arbeidsmarkt zeer krap is.

In de provincie Drenthe staan er op het moment ongeveer 100 vacatures open voor technische functies in de mobiliteitsbranche. Hoewel dit geen groot aantal is, is dit de afgelopen jaren toegenomen. Technisch personeel is daarnaast in vrijwel alle sectoren moeilijk te vinden. Binnen de technische vacatures in de mobiliteitsbranche is automonteur het meest gevraagde beroep.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen